Lyssna på The Eyes musik!

Fire Engines
Eager Beaver
Shoutless
Pushtwangers
Vem Bryr Sig?
The Schleyers

-----------------

Fire Engines

Fire Engines bildades 1986 av Micke Herrström och Janne Hoffner. Fire Engines turnerade flitigt i Sverige och Skandinavien runt 1987-90. 1987 kom gruppens första singel som också blev The Eyes första singel. Singeln följdes av ytterligare en singel samt LPn Fire Engines utgiven av Mistlur 1989. Micke Herrström är aktuell med en ny låt på samlingsskivan Cowboys in Scandinavia (Fargo Records). Läs mer om Micke Herrström.

Fakta
Haterud Zone/Love You, Eye 001
Micke Herrström: Sång och bas
Janne Hoffner: Gitarr
Pelle Kruse: Sologitarr
Micke Andersson: Trummor
Anders »Guran« Görling: Kör
Producent: Christer Åkerberg & Micke Herrström

Lyssna på Fire Engines och Haterud Zone.

-----------------

Eager Beaver

Fire Engines-singeln följdes av en singel och mini-LP med det svenska pubrockbandet Eager Beaver. Uttrycket »Ingen blir profet i sitt hemland« passar väl in på Eager Beaver. Bandet har genomfört flera Englandsturnéer och bland annat haft Inmates Peter Gunn som producent. Eager Beavers plattor på The Eye kom ut 1988 därefter har bandet släppt ytterligare fyra skivor varav den senaste kom 2002. Eager Beaver bildades 1984.

Fakta
Lonely Ghost/Alien Beat, Eye 002
Arrowhead Drive, Eye MP 003
Sång och munspel: Ulf Holgersson
Gitarr och Sång: P.A.
Bas: Anna Palmér
Trummor: Tommy Sjöström
Producent: Eager Beaver & Peter Johansson

Lyssna på Eager Beaver med Stagefright från Arrowhead Drive.

-----------------

Flexisinglar i The Eye

I The Eye nr 5 och 6 som utkom 1986 medföljde flexisinglar med Shoutless respektive Pushtwangers. Tillsammans med band som Nomads, Bottle Ups och Sinners var Shoutless och Pushtwangers ledande inom den svenska garagerockvågen i mitten av 1980-talet.

Shoutless
Shoutless var något av The Eyes maskotband och det var The Eye som bokade bandet i Sverige och i Europa. Kärleken var också ömsesidig. Shoutless bidrag till The Eye blev hyllningslåten Do The Eye, inspelad i december 1985 av Willy B och Micke Herrström.

Läs mer om Shoutless här.
Lyssna på Shoutless och Do The Eye.
Kolla Shoutless på YouTube!

Pushtwangers
The Eyes andra flexi var en grym poplåt med Pushtwangers; Father's Name Is Dad, inspelad 1986 med Micke Herrström än en gång bakom kontrollbordet.

Lyssna på Pushtwangers och Father´s Name Is Dad.

-----------------

Vem Bryr Sig?


Vem Bryr Sig? 1980. Från vänster: Danne Dittmer, Henrik Weston, Janne Hoffner och Patrick Wedholm.

I Hej, det är vi som är Vem Bryr Sig? En två tre fyr! berättas historien om punkbandet Vem Bryr Sig? Vem bryr Sig? bildades i september 1979 och hade flera sättningar fram till splittringen i december 1981. Bandet spelade främst i Stockholmstrakten men genomförde också gigs i bl a Karlshamn.

Vem Bryr Sig? gav aldrig ut någon egen platta, men gruppen finns med på samlingsskivan Lajv på Kulan från april 1981. Det finns emellertid ett gäng outgivna inspelningar med Vem Bryr Sig? och det rör sig då om livegrejer från konserter och replokalen.

Kolla mer om Vem Bryr Sig? på My Space!

Fakta:
Henrik Weston: Sång (1979-80)
Björne Sundkvist: Sång (1981)
Janne Hoffner: Gitarr
Danne Dittmer: Bas och stämsång
Patrick »Pruten« Wedholm: Trummor

Lyssna på Vem Bryr Sig? live i replokalen och från en spelning på Kulan den 17 oktober 1980. Här kan du också lyssna på spåret från skivan Lajv på Kulan från april 1981.

Direktör
Värtans vatten
Dags att tala sanning
Min värld
Feg (från Lajv på Kulan)

-----------------


The Schleyers
The Schleyers, också från Lidingö, härjade på Ritz Bar, Tre Backar och andra rockklubbar i Stockholm i mitten av 80-talet tillsammans med goda vännerna i Shoutless, The Nomads, Bottle Ups och andra skrammelband. The Schleyers, som började som punkband, var mer varierade än ovan nämnda band, man mixade gammal r'n'b, rock'n'roll, blues, sextiotalssoul och garagerock. The Schleyers var även (ö)kända för att man hade väldigt långhåriga och tuffa fans som hade för vana att störa ordningen.

The Schleyers bestod av Pelle Kruse, gitarr och sång, Pelle Ekström, bas och sång, Micke Markie, gitarr och Anders Weston, trummor. Man gav aldrig ut några skivor, endast en kassett 1984 som släpptes i cirka 50 ex. För första gången på 22 år finns nu äntligen möjlighet att åter ta del av två av låtarna.

Call My Name
I Can Only Give You Everything

Hälsa på The Schleyers på Facebook!

-----------------

© The Eye Production 2015